У Голосіївському районі Києва з'явилася вулиця, перейменована на честь української літературознавиці, перекладачки, публіцистки, авторки праць із теорії літератури та історії фемінізму Соломії Павличко.

Соломія Павличко, фото: Критика

Про це йдеться на офіційному сайті Київради.

Крім цього у рамках курсу на декомунізацію у Києві було перейменовано ще кілька столичних вулиць, провулків і бульварів.

Зокрема, у Голосіївському районі з’явилися вулиця на честь письменника і перекладача, одного із найвизначніших прозаїків українського "Розстріляного відродження" Валер’яна Підмогильного та української поетки, громадської діячки, дружини В’ячеслава Чорновола Атени Пашко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Валер'ян Підмогильний, фото: Критика

У Солом’янському районі столиці вулиці перейменовано на честь письменника, історичного романіста, перекладача, лауреата Шевченківської премії Івана Білика, поета, прозаїка, драматурга, перекладача, громадського і політичного діяча Закарпаття, одного із творців Карпатської України Гренджі-Донського та закарпатського мовознавця, фольклориста, історика, настоятеля Ужгородського Свято-Преображенського храму Михайла Лучкая.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, Київ жахнула кривава ДТП, "розірвало голову": відео для "міцних горішків".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.