Стало відомо, що в понеділок, 11 листопада, на засіданні шостої апеляційний суд скасував постанову київського Окружного адміністративного суду щодо призупинення ліквідації української православної церкви Київського патріархату. Про це повідомляє УНН.

Українська православна церква Київського патріархату

Так, ще 4 вересня Окружний адміністративний суд Києва призупинив ліквідацію української православної церкви Київського патріархату.

Таким чином, суд задовольнив апеляційні скарги митрополита Черкаського ПЦУ Олега Яременка та Міністерства культури України.

Директор департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Андрій Юраш уточнив, що суд скасував заборони стосовно дій ліквідаційної комісії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що митрополит Київський Епіфаній отримав офіційний лист від предстоятеля Елладської церкви, архієпископа Ієроніма, в якому підтверджується остаточне визнання Православної церкви України.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Івано-Франківській області спалахнула церква, якій 200 років.

Також портал Знай.ua писав, що польська автокефальна православна церква звернулася до патріарха Константинопольського Варфоломія. Вони заявили про невизнання Православної церкви України.