У Києві зафіксували черговий випадок ботулізму - чоловік імовірно придбав в’ялену рибу у популярному маркеті у столичному районі Голосієво.

Супермаркет АТБ
Супермаркет АТБ

Про це повідомляє Держпродспоживслужба в м. Києві.

"У зв’язку з реєстрацією випадку захворювання на ботулізм мешканця міста Києва, можливо, пов'язаний із вживанням рибної продукції промислового виробництва (риби в’яленої), придбаної захворілим в закладі торгівлі "АТБ-МАРКЕТ", спеціалістами Головного управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві було проведено позаплановий захід (інспектування) з відбором зразків харчових продуктів", - підкреслюють в повідомленні.

Також додається, що за результатами лабораторних досліджень Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, виявлено ботуліністичні токсини у зразку проб "Товстолобик в'ялений патраний, 1 ґатунку".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"У зв'язку з цим винесено Розпорядження про усунення виявлених порушень законодавства та зобов’язано керуючого магазином (тимчасово) зупинити реалізацію рибної продукції (товстолобик в'ялений патраний, дата виробництва 24.09.2019 р., термін придатності до 23.12.2019 р.)", - резюмують у повідомленні.

Нагадаємо, що школярі будуть навчатися за загальною програмою, а повний перехід на українську повинен закінчитися вже в 2023 році. Це передбачає закон України "Про освіту" та нова реформа.

Як повідомляв портал Знай.uа, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування.

Також портал Знай.uа писав, що в дитячому садку відбулося масове отруєння дошкільнят.