За минулий рік середньостатистичний українець спожив близько 12 кг риби та морепродуктів. Це на 9% більше, ніж за 2017 рік, проте все-одно не достатньо для здорового харчування, стверджують у Державному агентстві рибного господарства України.

За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, мінімальна норма споживання риби і морепродуктів має становити 20 кг на особу в рік. При цьому морської риби має бути не менше 75% від норми.

В Україні найближче до рекомендацій ВООЗ підійшли кияни – споживають 16,3 кг риби на одну особу.

Трохи менше риби їдять в Одеській області (15,4 кг), Житомирській (15,7 кг), Вінницькій (14,1 кг), Черкаській (13,8 кг).

Майже не вживають рибу в Закарпатській (7,5 кг) та Івано-Франківській (7,9 кг) областях.

Популярні новини зараз

В Україні стартує підвищення тарифів на опалення: названо дати та суми

Субсидії, пенсії та зарплати: що обов'язково потрібно знати українцям до 2020 року

Тимошенко оновила образ після перепалки з Зеленським: такою її не бачили давно

Українцям автоматично закриють виплати пенсій, всього за кілька хвилин: деталі нововведення

Показати ще

Найпопулярніша риба серед українців – оселедець, за ним йдуть скумбрія, хек, салака, лосось, кілька, минтай, мойва.

Нагадаємо, в Одесі сім'ї колектори влаштували звірячі тортури: "'Витрясли душу"

Як повідомляв раніше Знай.ua, побиття школярок в Запоріжжі обростає скандальними подробицями, недитяча жорстокість: "Цілуй кросівки"

Також Знай.ua писав про те, що під Дніпром озвірілі охоронці побили чоловіка з вадами слуху: дику розправу зловила камера