Корупційний скандал у київському Національному інституті раку намагаються зам’яти. Про це написала журналістка Яніна Соколова у Facebook.

За її словами, розслідування злочину доручили посадовцям, які самі ж до них і причетні. Крім того, спроби замовчування відбуваються з легкої руки нового керівництва Міністерства охорони здоров'я України.

Соколова розповіла, що на початку осені з її ініціативи було розпочато перевірку інституту раку та корупційних схем, що в ньому діють. Однак «головою службової комісії за результатами аудиту став Ткаченко, який одночасно очолює тендерний комітет НІР. Тобто він перевіряє сам себе». Крім того, граничний термін перевірки вже давно перевищує ліміт, встановлений законодавством.

Про результати аудиту, проведеного МОЗ, нічого не було повідомлено громадськості.

Соколова звернулася до «президента Володимира Зеленського та антикорупційних органів із вимогою навести лад у найбільшому інституті з лікування онкології в Україні… і звільнити… інститут від покидьків, які наживаються на чужому горі".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Я доведу цю справу до кінця. Як би профільна влада не хотіла її злити. 🛑Місяць тому я опублікувала пост про...

Geplaatst door Yanina Sokolova op Dinsdag 29 oktober 2019

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Зоряна Скалецька перевірила Національний інститут раку

Як повідомляв портал "Знай.ua", Скалецька заспокоїла українців у розпал епідемії

Також "Знай.ua" писав, що Скалецька назвала терміни запуску страхової медицини в Україні