У Києві шахраї придумали витончений план, як швидко розжитися грошима. Їх схема полягає в тому, що, як правило, мешканці багатоповерхівок в основному не знають своїх сусідів. Тому шахрай стукає в квартири зі скорботним обличчям і якимось списком. Коли господарі відкривають їм, то шахрай говорить, що він онук жінки, яка жила поверхом нижче і раптово померла. Так як грошей у нього мало, він просить пожертвувати будь-яку суму на похорон.


Ця схема розрахована на те, що сусіди не будуть перевіряти наявність серед сусідів міфічної "Валентини Іванівни". Отримавши двадцять гривень, онук тут же відправляється в наступну квартиру. За день таких походів по квартирах можна отримати кілька тисяч гривень.

Цього шахрая вже помітили у багатьох районах Києва: на вул Федорова, Північної на Оболоні, в будинку на вулиці Цитадельній на Печерську, передає "Київ Оперативний".

Автор опублікованого відео розповів, що намагався залучити до цієї справі правоохоронців. Але заковика в тому, що чоловік нічого не порушує: давати гроші чи не давати гроші це наше право.

Останнім часом почастішали такого роду афери: Ходить по квартирам: «Валентина Ивановна умерла с 61 квартиры, я внук её - Дима, собираем на похороны..». Люди дають гроші. Особисто я знаю, що там живуть квартиранти. У минулому році такого «внука Діму» пригадую, що вже бачив. Набрав 102, прийняли виклик. Передзвонює патрульна і пояснює, що він нічого не порушує, типу наше право давати гроші або не давати. Притягнути до відповідальності його «дуже важко», бо «стаття шахрайство дуже погано доводиться». Перевіряти особу вони теж не збираються. Скинув їм відео, приїхав екіпаж патрульних, пообіцяли перевірити у сусідніх будинках, але сіли в авто і поїхали далі. Тому, поки прошу поширити, щоб хоч люди не попадалися на цю вудочку. Сталося все у м. Київ, на вул. Федорова.

Geplaatst door Киев Оперативный op Vrijdag 25 oktober 2019

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, що у Києві активізувалися шахраї, які дурять людей під час обміну валют.

Раніше Знай.uа повідомляв, що дружина Тимчука розкрила правду про загибель нардепа.

Також Знай.uа писав, що у Львові тіло чоловіка знайшли в ліфті. В ліфтовій шахті новобудови на вулиці Величковського у Львові знайшли тіло чоловіка.