24 жовтня ознаменувалося не тільки довгоочікуваним зібранням депутатів Київради і початком пленарного засідання, якого у Київраді не було вже фактично 5 місяців. Над центральним входом в будівлю столичної мерії запрацював гігантський годинник, що увійшов в історію ще за часів Євромайдану. Побачити це дійство вдалося і Знай.ua.

Передзвони, GPS та спеціальна фарба

Механізм історичного годиннику припинив свою роботу під час Євромайдану. І ось від сьогоднішнього дня він знову поновив свою роботу.

"Вони стали ще за часів всім відомих подій 2013 – 2014 року – тоді під час маніфестів був пошкоджений внутрішній механізм. Стрілки не рухалися довгих 5 років, тож сьогодні по-справжньому історична подія – найголовніший годинник Хрещатику і, взагалі, міста знову пішов", – повідомив Знай.ua працівник столичної адміністрації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Фахівці попрацювали не тільки над внутрішньою складовою, а й над зовнішнім виглядом.

"Майстри повністю оновили пульт управління, замінили всю "начинку". До того ж, усі цифри фарбують спеціальною золотою фарбою – вона не вигорає на сонці та не псується від зовнішніх впливів. А, окрім цього, годинник оснащений спеціальними передзвонами, які буде чутно у певні години часу", – ділиться з нами працівник київської адміністрації.

А почути передзвони місцеві мешканці та перехожі зможуть одразу після проведення технічних випробувань.