Київський мегамаркет «Епіцентр» потрапив до гучного скандалу: зоозахисники показали, як у магазин привозять живих папужок для продажу. Шокуючі фото оприлюднили у пабліку UAnimals.

Захисники тварин зазначають, що в магазині «продають живих папуг, а працівники абсолютно спокійно розповідають про «брак» при транспортуванні».

У відповідь керівництво «Епіцентра» зазначило, що «папуги доставляються тільки в три наші торговельні центри в Києві, де ми можемо надати їм відповідний догляд».

За словами представників магазину, «постачальник привозить птахів з Київської області, тому в дорозі вони проводять дві-три години, це ніяк не шкодить їх здоров’ю».

«Коли птахи приїжджають до торговельного центру, вони приймаються без черги та переміщаються відразу до просторої та зручної для них клітки. Ні одна жива істота не застрахована від хвороб, а птаха, яка має ваду здоров’я – це брак, як страшно це слово не звучить. Тому всі папуги, які приїжджають переміщаються в окремі клітки від всіх інших. Птахи знаходяться під регулярним доглядом персоналу. Якщо співробітники бачать, що якась з папуг поводить себе хворобливо, то визивається ветеринарний лікар. Птахи мають в наших умовах все необхідне для того, щоб почекати на свою нову сім’ю», - зазначає маркет.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Предметом окремих суперечок стали ємності, в яких транспортують папужок. На думку користувачів мережі, це звичайні ящики з-під цукерок, вкриті сіткою для овочів.

Столичний Епіцентр влипнув у гучний скандал

«Ці контейнери зроблені таким чином, щоб вони не змогли постраждати під час перевезення, та не злітали», - стверджує магазин.

«Контейнери?! Ви серйозно? Це звичайні коробки з-під цукерок чи печива! Чому не можна в нормальних клітках перевозити?», - обурюються коментатори.

«Які нафіг контейнери… це просто коробки з-під цукерок, накриті сіткою з-під картоплі! А ви знаєте, що за жорстоке поводження з тваринами і птахами є взагалі-то стаття?» - додають вони.

Після побаченого багато хто пропонує створити петицію із вимогою заборонити продаж птахів.

Нагадуємо, що використання тварин у цирках вже заборонено в деякий містах України. Так, на початку жовтня таке рішення прийняла міська рада Львова.

Як повідомляв портал Знай.ua, в 2016 році 147 тигрів були вивезені зі скандального "Храму тигрів" у Таїланді в провінції Канчанабурі.

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 15 вересня, у Києві та ще 23 містах України пройшов Марш на захист тварин.