Стало відомо, звідки у столиці з'явився густий туман. Виявилося, що це зовсім не смог, який отруює киян. За словами вчених, всьому виною відсутність вітру і аномальна жовтнева температура.

Таку заяву зробили в КМДА, передає Klymenko Time.

Туман в Києві

В адміністрації уточнили, що туман виникає через те, що продукти життєдіяльності Києва не можуть піднятися нагору:

"Вертикальна циркуляція повітря сповільнюється, і всі продукти життєдіяльності міста не можуть піднятися у верхні шари атмосфери і розсіятися". йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також у КМДА зазначили, що спалювання листя теж причетне до появи густого туману.

Туман в Києві

Нагадаємо, що над Києвом другий тиждень висить густий смог, який труїть городян. Відповідні дані публікує сайт міжнародного моніторингу якості повітря AirVisual.

Наголошується, що у зв'язку з погодними умовами якість повітря в українській столиці значно знизилася після 14 жовтня. У деяких районах рівень забруднення досягає, а іноді і перевищує показники Пекіна з його екстремальною загазованістю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики пояснили, як рятуватися від чадного газу над Україною

Також "Знай.uа" писав, що "бабине літо" в 2019 побило два температурних рекорди.