Як відомо, увечері в понеділок, 21 жовтня, аеропорт "Бориспіль" частково припинив свою роботу. Причиною цьому послужила концентрація парів аміаку в повітрі.

На даний момент аеропорт працює у звичайному режимі. Але жителі Бориспільського району ще в понеділок скаржилися на ситуацію з забрудненням.

Що сталося

Увечері в понеділок в аеропорту "Бориспіль" і наближених районах почали відчувати різкий запах аміаку. За даними МВС України, повідомлення про це надійшло в ДСНС приблизно в 18:20.

за Причиною цього стала обробка полів поблизу аеропорту.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Слід зазначити, що аміак — це токсична речовина, яка часто використовують у виробництві азотних добрив.

UPD: За результатами висновків фахівців ДСНС в аеропорту "Бориспіль" повідомляємо, що якість повітря відповідає...

Geplaatst door Міжнародний аеропорт "Бориспіль" op Maandag 21 oktober 2019

В результаті НП, робота аеропорту була частково паралізована, а саме обслуговування в терміналах призупинили, вильоти з терміналу F затримали. До того ж, повідомили, що роботу кондиціонерів в аеропорту призупинили, щоб уникнути попадання токсичних парів.

Співробітники ДСНС, які прибули на місце НП, підтвердили наявність в повітрі аміаку, однак концентрація не перевищувала норму. Після перевірки повідомили про прийнятному результаті, і аеропорт відновив роботу. Це сталося 21 жовтня приблизно о 20:11.

Роботу ДП МА «Бориспіль» відновлено 21 жовтня о 18:20 до ДСНС надійшло повідомлення, що в ДП МА «Бориспіль»...

Geplaatst door МВС України op Maandag 21 oktober 2019

Приблизно 50 чоловік, які перебували в зоні аеропорту, поскаржилися на погіршення самопочуття. Один працівник авіакомпанії "Sky Up" був госпіталізований, а решту ж медики оглянули на місці.

Вже вранці 22 жовтня Бориспіль працює в штатному режимі.

Що розповіли пасажири і місцеві жителі

Деякі пасажири по прибутті до Києва приблизно годину прочекали в літаку. Інші скаржилися на умови: насамперед задуху і брак води.

А що в Борисполі відбувається?

Geplaatst door Тарас Максимяк op Maandag 21 oktober 2019

Відповідні скарги вони залишали в коментарях на сторінці аеропорту Бориспіль.

Люди також повідомляли про конфлікти, які виникли через затримку з багажем і тимчасову перерву в обслуговуванні аеропорту.

До того ж, мешканці Бориспільського району ввечері в понеділок скаржилися на незвичайний запах.

Шеф-редактор проекту theБабель Катерина Коберник, яка якраз проживає поблизу аеропорту, відсутності здивувалася перевірок спеціалістів за межами його території.

что же это за треш такой. Аэропорт Борисполь закрыл свои терминалы из-за того, что после обработки полей чем то...

Geplaatst door Катерина Коберник op Maandag 21 oktober 2019

Офіційних коментарів від місцевої влади про забруднення повітря станом на ранок вівторка, 22 жовтня, не було.

Нагадаємо, що у міжнародному аеропорту "Бориспіль" зупинили обслуговування в терміналах і скасували частину рейсів через забруднення аміаком.

Як повідомляв портал Знай.ua, аеропорт Запоріжжя відкрився в 6 ранку після капітального ремонту аеродрому, який охопив заміну покриттів злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки та перону.

Також портал Знай.ua писав, що українським авіакомпаніям вдалося без затримок у вересні виконати 86,2 % рейсів з 5122.