У київському вузі назріває скандал: викладач звинуватила в націоналізмі студента, який попросив вести лекції українською мовою. Про це сам студент Богдан Маланчук розповів у соцмережі Facebook.

За словами студента, викладач кримінального права в КНЕУ Олена Олійник неадекватно відреагувала на його прохання читати лекції українською мовою. Вона звинуватила студента в націоналізмі, а потім запитала, чи розуміє він взагалі російську мову. Після чого продовжила розповідати, що «євроінтеграція вам потрібна? Хочете таке? У Румунії 400 годин в рік треба безоплатно працювати; нам треба змінювати всі свої закони. Ви всі поїдете в Польщу, будете пахати там за тисячу доларів сантехніками, прибиральниками. В тій Європі взагалі скоро хочуть зробити курси хірургів. Хотіли б ви, щоб вас оперувала людина, яка була на курсах хірурга 3 місяці?».

Маланчук зазначає, що інші студенти почали подтакувати викладачу, а його «позначили великою міткою і поставили на контроль. Тому що просто хотів пару українською».

Нагадаємо, що представник президента вважає, що регіональні мови слід забути.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа українська мова може стати офіційною на території України.

Також Знай.uа писав про те, що в закладі бариста відмовилася обслуговувати клієнта українською мовою.