Облаштований у 2015 році Сквер Небесної Сотні, розташований у самісінькому центрі Києва, став однією з історично важливих об’єктів в столиці. Аби його відкрити, громадським активістам і місцевим мешканцям довелося пройти цілу низку випробувань – від судових перипетій до жахливих пожеж. Та ось з'ясувалося, що потенційні забудовники пішли на другий етап боротьби і подали черговий позов до суду. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

До нового "бою" готові: дійдуть і до Генпрокуратури

На гучну новину одразу відреагували не тільки кияни, а й дружина віце-прем'єр-міністра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби, що очолив цю посаду з 29 серпня 2019 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Свого часу їхня родина напряму постраждала під час сумнівної пожежі в будинку, що сталася в період боротьби за місце для скверу. Тоді їхня квартира, як і решта сусідніх, майже вщент згоріла.

"Власник землі не залишає свої плани побудувати там готель і офісний центр. Не маючи жодних підстав, за висновком наших юристів, вони знову подають позов за начебто щойно виявленими обставинами. Вони ставлять під сумнів експертизу, проведену в рамках минулого судового процесу, і вважають, що невірно було окреслено землі історико-культурного характеру. Хоча відповідне рішення було винесено усіма інстанціями – зокрема, і Верховним судом України", – повідомила Знай.ua координатор створення Скверу Небесної сотні, керівник ГО "Місто-сад" Євгенія Кулеба.

Хоча дата засідання ще не призначена, громада вже готуватиметься до другого "бою" із потенційними забудовниками.

"Одного разу ми вже виграли всі суди і досягли справедливості. Тому і зараз зробимо все, аби Сквер залишився – зокрема, звернемося до Генеральної прокуратури, і до столичної адміністрації", – відзначає Євгенія Кулеба.

Позиція КМДА: "Знову зможемо відбити чергову атаку"

Що ж стосується київської адміністрації, то колишній керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко вже встиг висловити своє ставлення до виниклої проблеми.

Решта чиновників поки дане питання не прокоментували.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.