Проведення виборів у Києві в 2019 році технічно неможливе. За словами спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, це пов'язано з тим, що закон "Про столицю України" до кінця року тільки вступить в силу.

Від акту призначення позачергових виборів до голосування має пройти 60 днів. В такому випадку, враховуючи, що закон ще не набрав чинності, до кінця року виборів столичного мера не буде.

Раніше можливою датою позачергових виборів у Києві називали 8 грудня.

Нагадаємо, що народний обранець з президентської партії "Слуга народу", а також колишній генеральний директор телеканалу 1+1 Олександр Ткаченко подав свою декларацію, в якій він вказав, що претендує на посаду голови Київської міської адміністрації.

Як повідомляв портал Знай.uа, Юрій Романенко в своєму новому пості звернув увагу громадян на питання про проведення референдуму. Експерт задався питанням, чому на Донбасі не проводиться волевиявлення таким чином.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що у Верховній Раді нардепи можуть вже через місяць прийняти законопроект, який завершує процес скасування депутатської недоторканності. Це означає, що НАБУ та ДБР зможе прослуховувати фігурантів розслідувань.