В Чорнобилі було помічено рідкісну рептилію: степову східну гадюку. Цей вид настільки рідкісний в Україні, що навіть сфотографувати змію – вже велика удача, повідомляє «Хвиля».

Співробітникам Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника дивом вдалося зробити кілька знімків отруйної красуні.

Поки вид був широко поширений, з отрути цих змій робили ліки. Однак зараз степи України розорані, і тварина втратила свій природний ареал проживання.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що журналістам дали відвідати диспетчерську четвертого енергоблоку на Чорнобильській Атомній електростанції. Кадри з самого епіцентру страшної трагедії опублікували українські ЗМІ.

Як повідомляв портал Знай.uа, людство чекає "магнітний апокаліпсис" і удар радіації.

Також портал Знай.uа писав, що два однокласника, натхненні переглядом серіалу "Чорнобиль", спробували втекти з дому, щоб потрапити в зону відчуження. Хлопцям було по дев'ять років, вони вчилися в третьому класі.