У рамках проеку "Здійсни мрію" в Києві пройшов експеримент, дозвіл на який дало НАСА. У суботу, 28 вересня, вперше за всю історію в Україні відправили в космос тисячі дитячих малюнків, які перевели у цифровий код та зашифрували в світловий прмінь. Послання такого типу ще ніхто не здійснював.

Промінь напрвлений в бік планети Trappista-1, на якій, на думку вчених, може бути життя. Якщо послання знайде свого адресата, то відповідь можна буде отримати через 82 роки.

До участі у експерименті було залучено понад сто тисяч дітей з усієї України та маленьких хворих київської клініки "Охматдит". Малюки у своїх роботах зобразили космос та свої заповітні мрії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Історичну подію, яка сталась на теренах нашої держави транслювали в прямому ефірі в Українському космічному центрі у Києві, під будівлею столичної мерії і на космічній станції у Золочеві Львівської області.

Трансформовані в промінь дитячі малюнки відправились у космос саме зі Львівщини, але керівниками проекту виступили працівники київського космічного центру.

До історичної події приурочили початок фестивалю Kiyv Lights Festival. На будівлі мерії на честь старту фэста оживили дитячі малюнки, перетворивши їх на 3D-анімацію.

Нагадаємо, що вченим вдалося зафіксувати надзвичайно унікальну та рідкісну подію, яка відбуваються раз кілька десятків років.

Як повідомляв портал Знай.ua, тепер про погоду ми будемо дізнаватися від NASA

Також Знай.ua писав про те, що компанія готова відправити корабель для колонізації Марса