У Києві під будівлею центрального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка сьогодні, 19 вересня, проходить чергова акція протесту з вимогою відставки офшорного професора, завідувача кафедри реклами та зв’язків з громадськістю в Інституті журналістики КНУ, повідомляють ua.news.

«1 вересня ми виходили на подібний флешмоб, ми були безпосередньо біля Інституту журналістики і біля Міністерства освіти. Це були наші перші кроки. Ми сьогодні прийшли сюди, щоб нагадати про те, що ми є, ми будемо приходити і далі. Сьогодні ми віддамо звернення ректору. Щоб вони знали, що ми їх не залишимо в спокої », – розповіла учасник акції Ірина.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Студенти принесли плакати, на яких було написано: «А вам не соромно вчити етиці?», «Вимагаємо від ректора КНУ ім. Тараса Шевченка відкрити факультет по плагіату з деканом», «Досить ганьбити наш ВНЗ», «Наша пісня гарна, нова, виганяємо проФФесора», та іншими. Також студенти роздавали листівки. Учасники акції відправили в приймальню ректора КНУ Леоніда Губерського чергове звернення з вимогою звільнити його. Сам ректор, керівництво ВНЗ, ховаються від журналістів та активістів. Також вже другий тиждень учасники мітингу чекають реакції нового міністра освіти і науки Анни Новосад на свавілля, що відбувається в стінах ВНЗ.

«Ми будемо й надалі робити все, щоб в Україні було менше корупції. Будемо робити все, щоб було відкрито кримінальне провадження. Тому що виводити кошти через український банк в офшори – це вже занадто для викладача інституту. Студентам начебто несе освіту, а в Панаму несе гроші» – учасник акції Ігор.

Слід зазначити, це вже другий мітинг під КНУ імені Тараса Шевченка з початку навчального року. Два тижні тому, 2 вересня, колишні і нинішні студенти цього навчального закладу, активісти вже проводили акцію під стінами ВНЗ і біля Міністерства освіти України (МОН).

За словами учасників акції, якщо керівництво ВНЗ не прислухається до вимог, то, як і у випадку з відновленням юриста Андрія Портнова на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету, в наступний раз буде розпочато сидячий протест, а під червоним корпусом стоятимуть намети.

На думку учасників акції, моральні принципи і дії, а також ситуація з його сином Денисом, непорівнянні з займаною ним посадою в КНУ ім. Тараса Шевченка і «ганьблять імідж ВНЗ, викладачів і студентів». Його як наукового консультанта, неодноразово ловили на плагіаті докторських дисертацій. ЗМІ також публікували дані про офшорні рахунки професора, який замість організації навчального процесу на кафедрі займається своїм фінансовим добробутом.