Вже з серпня у рієлтори зі всієї України розпочинається золотий сезон. І воно не дивно, адже студенти, які бажають отримати освіту відправляються за мрією туди, де є більше можливостей, а це переважно великі міста, пише “Інформатор”

Хтось вирішує не морочитися та заселяється в гуртожитку, де відчуває на смак справжнє студентське життя. Однак, не всі в змозі його витримати, тому інколи питання пошуку квартири знову залишається відкритим.

Ось, що вдалося дізнатися за вартість житла біля університетів Києва та інших міст:

КПІ та Шулявка

Кімнату біля КПІ можна орендувати від 2 800 грн на місяць. На замітку студентам Могилянки: середня ціна за однушку на Подолі - 10 700 гривень. Якщо докладніше, оренда в районі Шулявки і Політеху, де сконцентрована велика кількість університетів, зняти кімнату можна в середньому за 3 600 гривень на місяць. Ціни стартують від 2 800 гривень - стільки коштує кімната в 5 хвилинах від станції метро «КПІ».

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Однокімнатна квартира з таким же розташуванням обійдеться в 6 800 гривень. Охочим жити біля «Шулявської» пропонують однушки від 6 500 гривень, початкова ціна двушки - на 1 500 гривень вище. Середня ж орендна плата за двокімнатні квартири в цьому районі - 13 200 гривень.

Лівий берег

Чисте повітря завдяки близькості лісу і доступні ціни на житло можна знайти на Лісовому масиві. Кімнати тут здають від 1 550 гривень, а від 4 800 гривень вже можна зняти однокімнатну квартиру в 15 хвилинах від метро Лісова. В середньому на Лісовому масиві однокімнатну квартиру можна орендувати за 7 000 гривень, а за двокімнатну доведеться віддати близько 8 700 гривень.

Поділ

Якщо ви вчитеся в Могилянці і мрієте бачити будівлю університету прямо з вікон, то ваше бажання навряд чи здійсниться, адже пропозицій на Подолі в порівнянні з іншими «університетськими» районами мало, а ціни кусаються. Все ж зняти пристойне житло можна: кімната в 5 хвилинах від станції Тараса Шевченка стане вашою за 4 000 гривень.

Задоволення вийти з квартири і пройтися 15 хвилин пішки до Могилянки обійдеться в 7 000 гривень - стільки коштує однокімнатна квартира в хвилині від згаданої станції. Середня ж орендна плата за однокімнатну квартиру на Подолі - 10 700 гривень, 16 000 гривень - за двокімнатну.

Центр

Хоч студенти червоного корпусу КНУ і навчаються в центральному районі столиці, однак якщо є охота є можливість завестися знімним житлом і тут: середня ціна за кімнату в районі станцій «Університет» - «Золоті Ворота» - «Театральна» становлять 4 800 гривень, однокімнатні квартири же стартують від 10 000 гривень.

Двушки здають в середньому за 21 200 гривень, а оселитися прямо навпроти ботанічного саду можна і за 14 500 в місяць. Хороший варіант заощадити і зробити життя на знімній квартирі веселіше - заселитися разом з другом / подругою або навіть з двома. Тоді середню ціну троячки, 28 700 гривень, можна розділити на трьох.

Лук'янівка і Дорогожичі

Лук'янівку і Дорогожичі хоч самим центром і не назвеш, проте ціни тут досить високі. За кімнату просять в середньому 4 650 гривень, однушку і двушку здають за 10 400 і 14 700 гривень відповідно.

ВДНГ, Голосіївському та Деміївка

В одній з найзеленіших місцевостей столиці, в районі Голосіївського парку та ВДНГ, кімната обійдеться в середньому 3 550 гривень. За 6 500 гривень можна зняти однокімнатну квартиру в 7 хвилинах від метро «Деміївська». Однак середні ціни по району вищі: 12, 100 за однушку і 16 400 гривень - за двушку. Це пояснюється тим, що даний район Києва швидко забудовується, тому в пропозиціях багато новобудов.

Щоб порівняти ціни на житло поруч з університетами в великих містах України, вдалося зібрали інформацію про пропозиції в районах з найбільшою кількістю вищих навчальних закладів. В цілому, ціни на житло в Україні приємно відрізняються від київських, адже вони в рази нижче. Дані показали, що кімнату в центрі Дніпра можна орендувати за 1 800 гривень, у Львові і Харкові - за 2 500 гривень і на 500 гривень дорожче обійдеться кімната в Одесі. Ціни на однокімнатні квартири в вищевказаних містах знаходяться в діапазоні 5 500 - 7 000.

Нагадаємо, українці отримають додаткові платіжки: за що та скільки доведеться віддати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ціна на газ в Україні кардинально зміниться: як цифри у ваших платіжках залежатимуть від субсидій.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.