Після перевірки державних реєстраторів з Київської області президентом Володимиром Зеленським, СБУ виявила “численні шахрайські оборутки”.

Як повідомляє пресслужба відомства, основним фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, зокрема, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

СБУ повідомляє:

"Нагадаємо, що у липні президент України Володимир Зеленський під час відвідання Київщини дав вказівку правоохоронцям викорінити рейдерство в країні, зокрема, через протиправний механізм використання таких комунальних підприємств як "Путрівське".

За даними слідства, організатори оборудок створили фіктивне реєстраційне підприємство "Путрівське" на території Васильківського району Київщини.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Шахраї без згоди власників відчужували земельні ділянки, об’єкти нерухомості та корпоративні права. Наразі правоохоронці досліджують загальну суму шкоди та вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У СБУ додали, що останнім часом "активізували роботу з протидії суттєвому зростанню в Україні спроб рейдерських захоплень за участі державних реєстраторів та посадовців Міністерства юстиції".

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що у Зеленського обговорили впровадження реформи еHealth.

Як повідомляв Знай.ua, під Харковом накрили "чорного лісоруба".

Також Знай.ua писав, що Зеленський призначив нового главу СБУ Харківщини.