Київ боротиметься з хаотичною забудовою – міська влада вирішила заборонити будь-яке нове будівництво в столиці. Про це стало відомо з проекту рішення Київради, внесеного на розгляд парламенту 10 вересня мером міста Віталієм Кличком, повідомляє UBR.

На думку експертів, від нового заборони постраждають інвестори – для них заселення в новобудови затягнеться. Найвигідніше нові правила для забудовників – вже готове житло зросте в ціні.

В документі сказано, що у Кличка пропонують ввести тимчасову заборону на будівництво всіх житлових і комерційних об'єктів до того часу, поки не буде прийнятий оновлений Генплан столиці, а також не буде проведена інвентаризація всіх об'єктів нового будівництва.

Тимчасово департаменту містобудування та архітектури КМДА заборонять видавати містобудівні умови та обмеження для проектування об'єктів. Київрада не зможе видавати дозвільні документи на будівництво.

Зроблять виняток лише для «об'єктів соціальної, транспортної та інженерної інфраструктури, аварійних споруд, а також тих, які зводяться за замовленням органів державної або місцевої влади».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, погода у Києві 11 вересня: осінь побалує столицю сонячним днем.

Як повідомляв раніше Знай.іа погода на 11 вересня: в Україні очікується по-осінньому ідеальний синоптичний комфорт.

Також Знай.іа писав про те, що Океан хочуть заразити радіоактивної води з АЕС: що задумали вчені.