Журі міжнародного архітектурного конкурсу обрало найкращий проект Меморіального центру Голокосту Бабин Яр, який з'явиться у Києві. Його побудують на тому ж місці, де сталися трагічні події в 1941-1943 роках.

Кращим проектом одноголосно назвали роботу австрійської команди архітектурного бюро Querkraft Architekten з ландшафтним архітектором Kieran Fraser Landscape Design.

Цей меморіал стане першим таким на території Східної Європи. Проектом передбачено виставковий простір, освітній та дослідницький центри, простір для публічних заходів, приміщення для архіву та музейної колекції.

Згідно з концепцією, основна експозиція буде розташована на 20 метрів нижче від рівня землі. До неї вестиме довгий вхід, схожий на щілину, стіни якого поступово перетворюються у стелю. Це – аналогія шляху жертв Бабиного Яру до місця загибелі

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Після того як відвідувач пройде основною експозицією, він повільно повертається у сповнений світлом простір, який є серцем меморіального центру та символізує майбутнє, що дає надію. Архітектурні рішення усього центру побудовані на контрасті між світлом та темрявою.

Майбутній центр буде розташований поруч із місцем трагічних подій в урочищі Бабин Яр у Києві, яке простягається від теперішньої вулиці Кирилівської вулиці в напрямку вулиці Юрія Іллєнка між Кирилівською церквою і вулицею Олени Теліги.

Нагадаємо, жертвами кривавих розстрілів німецьких катів у Бабиному Яру стали більше 30 тисяч осіб.

Також Знай.ua писав, у Радянському Союзі спеціально замовчували питання Голокосту, бо саме такою була позиція Сталіна