У Києві з початку 2019 року закрилося майже 50 закладів. Такими виявилися наслідки ресторанного буму, який столиця пережила рік тому і введення нових форматів smart casual на ринку.

Кількість ресторанів в Києві скоротилася до 1,6 тисяч. Про це повідомила генеральний директор компанії Ресторанний консалтинг Ольга Насонова для НВ Бізнес.

Ресторанний ринок Києва активно розвивався рік-два тому, коли в столиці з'явилося близько 120 нових закладів. Зараз же спостерігається прямо протилежна тенденція.

добре Працює приблизно половина нових ресторанів. Чверть є явно збитковими. Гостей на всіх рестораторів не вистачає — це одна з головних причин закриття закладів

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

При цьому середній чек в закладах зріс на 10-20%, але при цьому ресторани не почали заробляти більше.

"Собівартість страв і напоїв підвищується, і ми змушені реагувати. У цьому році на 30% зросли заробітні плати персоналу. Наприклад, кухар-початківець може розраховувати на зарплату в 700 грн, а з досвідом роботи — в 1 тис. грн за зміну, додає Середюк Тарас. «Вартість оренди приміщень зростає. Тому зараз прибутковість ресторанного бізнесу набагато нижче 30%", - розповів співвласник мережі ресторанів Pastateca Максим Храмов.

Головною ж причиною залишається конкуренція. Так, частіше стали з'являтися закладу з недорогими стравами за 1 євро. Вони називаються smart casual, є одним із самих гарячих світових трендів і відрізняються гастрономічний цікавими стравами з демократичними цінами і системою швидкого обслуговування.

Нагадаємо, в Одеській області 40 людей отруїлися шаурмою.

Як повідомляв Знай. ua, франківських школярів нагодує "персональний" шеф-кухар.

Також Знай. ua писав, що в Одеській області готують масову ревізію фаст-фуду.