Цього року, вперше за 17-річну історію музичний фестиваль "Джаз Коктебель": Творча дача, пройде в столиці. Організатори обіцяють безліч експериментів з новими форматами. Гостей чекають чотири унікальних резиденції. І наголошують - за три дні на фесті виступлять близько 70 різних груп і музикантів. Програма оновлюється і доповнюється новими учасниками.

"Джаз Коктебель" — один з найвідоміших музичних фестивалів України. На фестивалі будуть працювати чотири локації. Кожна з локацій буде транслювати дуже важливу для "Джаз Коктебель" тему, і всі разом вони переплетуться і зіллються в надзвичайну атмосферу.

Резеденція "Острів Крим" , якою на фестивалі пишаються. Сьогодні, 6 вересня тут відбудеться ретроспектива легендарного кримського року і не менш культового кримського рок-клубу "2 капітана". В цей день виступлять групи "Lithium", "Куклы Клауса", "AVA", "Шатура-Гудур".

У суботу 7 вересня наші слухачі зможуть насолодитися музикою Dreamdrift, Usein Bekirov Quartet, Atomic Simao та ін. А в неділю 8 вересня виступлять Blake Moloka, DAAMAGE, "Роялькіт". Тут же пройдуть кінопокази, буде працювати традиційна Open Stage, де зможе заявити про себе нова українська музика, вистави від PostPlay театру, і багато іншого. Особливий сюрприз підготували для тих, хто сумує за кримської кухні!

"Koktebel beach Club" це резиденція електронної музики і live. Тут буде спокійно, безтурботно і дуже по-коктебельски. На локації буде проходити "Lounge Йога" — відкриті уроки йоги від майстрів під спеціальний музичний супровід, ді-джей сети від резидентів фестивалю прозвучить незвичайний проект "Sunset Jazz +".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ще одна резиденція "Koktebel Jazz" з комфортом розміститься на території відомого клубу "Південний Берег Києва". Відкриє резиденцію виступ джаз-бенду з міста Бахмут Донецької області. Тут представлять свої нові проекти друзі і резиденти фестивалю - Роман Коляда і Павло Ігнатьєв, квартети Родіона Іванова і Михайла Менделеенко, порадують етно-джазом Тетяна Гончарова і Envoys Group Quintet. Саме тут 7 і 8 вересня,можна сповна відчути "Де джаз на Джаз Коктебель?"

Головним ведучим цієї резиденції стане Олексій Коган. Він спеціально проведе улюблену багатьма програму "Слухаємо джаз разом".На програмі Vintage Jazz, арт-куратор цієї програми Майк Кауфман-Портніков порадує всіх розповідями про історію джазу, а також своїм спеціальним проектом "Німа фільму з тапером", присвяченого темі "Кіно і Джаз".

На Дитячій Резиденції "Jazz Kids" малюків чекають корисні і цікаві майстер-класи, уроки ленд-арту і малювання. Кращі дитячі джазові колективи Києва покажуть своє бачення джазових творів, а 8 вересня відбудеться прем'єра театрально-музичної фантазії: THE MUSICIANS OF BREMEN.

Як повідомляв Знай.ua, наприкінці вересня у Вінниці відбудеться найстарший джазовий фестиваль.

Нагадаємо, Знай.ua писав, що львів'ян запрошують на Lviv Barbeque Fest.

Також Знай.ua повідомляв, що традиційний лицарський фестиваль пройде на цих вихідних в княжому Галичі.