Головний архітектор Києва Олександр Свистунов котрий вже рік допомагає забудовникам-аферистам незаконно наживатися на українцях. За час своєї роботи в столиці Свистунов, як автор численних архітектурних проектів, неодноразово опинявся в центрі будівельних скандалів.

Про це йдеться в Facebook-групі "Асоціація платників податків".

Ось що з цього приводу говорить Ірина Козій– адвокат, експерт SPF з Асоціації платників податків України:

"Те, що відбувається в Києві це будівельний бєспрєдєл з хаотичною повсюдною забудовою. Початок будь-якого скандального будівництва в Києві дають так звані "містобудівні обґрунтування", які видає забудовникам Департамент під керівництвом Свистунова. Дозвольте уточнити, головним містобудівним документом міста є генеральний план який визначає розвиток планування території. Генплан враховує ряд факторів, серед которийх щільність населення і т.д. .На підставі нього розробляються детальні плани територій. У той же час за останні роки Київрада затвердила величезна кількість ДТП (детальних планів територій-ред.), які не відповідають генплану".

Експерт заявляє, що активним лобістом таких ДТП виступає саме Олександр Свистунов, що є не лише грубим порушенням закону, а й впливає безпосередньо на життя кожного Киянина. Адже видаючи такі "містобудівні умови та обмеження" на незаконне будівництво, там де будувати абсолютно не можна, головний архітектор Києва ставить під загрозу життя тисяч киян.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Facebook-спльноті "Асоціація платників податків" розкрили брудні схеми незаконних забудовників, в яких головну скрипку грає саме Свистунов.

"Одна зі схем - підіграти забудовникам. У департаменті Свистунова масово видають забудовникам ДУО, які благословляють будівництво там, де це забороняє і Генплан і норми будівництва. І це далеко не єдина схема з "магазину" (як прийнято в народі називати департамент Свистунова). Оскільки ця структура не має нічого спільного з містобудуванням і нормами закону. Та схоже, кураторів департаменту архітектури КМДА мало хвилює, що вони своїми підписами перетворює Київ на бардак! Безкарність породжує беззаконня", - зазначили в спільноті.

У мережі зазначають, що Олександр Свистунов, який колись можливо був чесним архітектором-професіоналом, увійшовши в цю наскрізь прогнилу систему, перетворився на її гвинтик.

"Можливо, Олександр Свистунов колись був чесним архітектором-професіоналом, і хотів єдиного - будувати. Але він увійшов в систему, а частина системи не може бути менше гнилої, ніж вона сама. Ця ж - прогнила наскрізь. Гниллю ця система була і до Кличка, але тільки при ньому гниль проникла всюди".

Александр Свистунов, по заместительству, главный архитектор Киева - уже который год помогает обогащаться...

Geplaatst door Асоціація платників податків. Київ op Dinsdag 3 september 2019

Нагадаємо, Кабмін звільнив Кличка з посади голови КМДА: слідом за ним пішла Супрун

Як повідомляв портал Знай.ua, прем'єр Гончарук розкрив скандальну правду про звільнення Кличка

Також Знай.ua писав, скандальним заступникам Кличка заборонять виїзд за кордон.