У Києві можуть скасувати норму законодавства, відповідно до якої мешканці мають сплачувати окремі платежі за обслуговування будинкових приладів обліку теплової енергії та гарячого водопостачання. Про це розповіли у КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, наразі ця норма є в законі «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та регламентує сплату внеску за обслуговування. Ця сума зазначається у квитанції окремим рядком.

У мерії пропонують не писати суму окремо, а включити її до тарифів на комунальні послуги. На думку чиновників, це змусить постачальників послуг відповідальніше ставитися до технічного стану обладнання.

У ПрАТ «АК «Київводоканал» підрахували, що за обслуговування загальнобудинкових лічильників централізованого водопостачання киянам «накинуть» до платіжки від 89 коп. до 113 грн у квартал.

Нагадаємо, у березні 2020 року в Україні перерахують пенсії з урахуванням зростання зарплат і інфляції.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям розповіли, як отримати компенсацію за комуналку.

Також портал Знай.uа писав, українцям показали детальну схему отримання грошей, усього декілька кроків.