У Києві взялися за ремонт мегапопулярної серед жителів столиці та туристів Пейзажній алеї. Про це повідомили в КМДА.

Заступник голови КМДА Дмитро Давтян відзначає, що робота над проектом ще не завершена, його мають передати на експертизу. За його словами, на «Пейзажці» планують додати майданчики для огляду панорам Подолу з Верхнього міста. На алеї встановлять художнє освітлення, додадуть крамничок, дитячий та спортивний майданчики, оновлять сквер.

Вартість реконструкції в мерії поки не озвучують. При цьому громадські організації впевнені, що алеї вистачить косметичного ремонту.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Київську «Пейзажку» чекають зміни

На думку співавтор арт-простору Федора Баландіна, голови "Київ. Стратегія 2025", чиновникам варто було б радитися з тими, хто створював Пейзажну алею. Варто не тільки будувати нові об'єкти, але і реставрувати ті, які були встановлені раніше. Наприклад, улюблена дітьми майданчик Пейзажка. Два світу", подарована НБУ, давно потребує ремонту.

Нагадаємо, що у центрі Києва розпочався капітальний ремонт вулиці Пушкінській, з-за чого обмежили рух на ділянці між вулицями Богдана Хмельницького та Прорізній.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа", из-за ремонтних робіт рух по запорізькій греблі буде обмежено.

Також портал "Знай.иа" писав, що у Києві в Голосіївському районі починається велика реконструкція трансформаторної підстанції.