Жартівливу та водночас серйозну пропозицію про створення окремої локації "95 квартал" невдовзі мають розглянути депутати Київради. Планується, що до неї увійдуть будівлі історико-культурної спадщини, розташовані поруч з урядовим кварталом. Деталі з'ясовували Знай.ua.

CheckPoint - на площі біля Верховної Ради

Виявляється, із такою пропозицією до членів однієї з Постійних комісій Київради звернувся один із мешканців столиці.

"Житель столиці звернувся до Київради з пропозицією створити "95 квартал" з охопленням вулиць Інститутської, Городецького, Шовковичній, Грушевського та інших, розташованих в так званому "урядовому кварталі" Києва. Це питання вже винесено на розгляд комісії Київради", – зазначає депутат Київради Олександр Пабат.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Автор ідеї створення 95 урядового кварталу, посилається на виявлені ним ознаки руйнування розташованих тут історичних об'єктів і пов'язує дану обставину з невизнанням урядового кварталу місцем культурно-історичної спадщини.

"Деякий час з 2011 по 2018 рік, мешкаючи в урядовому кварталі Києва, розташований на Липках, я помітив занепад історико-культурної спадщини, що полягало в руйнуванні історичних будівель урядового кварталу. Після дослідження причин такого занепаду, я зрозумів, що основною причиною є відсутність визнання урядового кварталу як місце культурної спадщини", – пише автор пропозиції в офіційній заяві до Постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Цифра, зазначена у гучній назві, чітко дорівнює кількості нарахованих автором будівель та архітектурних елементів, які могли б становити культурну або історичну цінність для містян.

Автор пропонує створити "95 квартал" з відміткою CheckPoint на площі біля будівлі Верховної Ради, перед Маріїнським палацом.

До речі, найближче засідання Постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики має відбутися вже 4 вересня. Тож, можливо, відповідне рішення буде прийняте вже завтра.

Подробиці розвитку цього питання читайте на порталі Знай.ua.