У Києві останні роки активно проводиться демонтаж МАФів. Проте замість них активно з'являються зелені палатки з надписом "Міський магазин". Зараз такі торгівельні майданчики встановлюють за ініціативи міської влади абсолютно законно.

Столичні мешканці не задоволені вигладом таких палаток у місті і вважають їх простим відмиванням грошей. Тому на одній із торгових точок на станції метро "Лівобережна" було проведено ревізію.

У палатках не продають алкогольні напої та цигарки. Проте там можна купити безалкогольні напої, морозиво та продукти харчування. Продавчиня одразу показала договір у якому значиться, що торгівельний майданчик знаходиться на локації абсолютно законно. Також вона сказала, що до неї вже неодноразово зверталися власники і працівники сусідніх магазинів, що такі палатки заважають заважають їхньому бізнесу і вони будуть боротися з цим тимчасовим явищем. Жінка також сказала, що у пенсійному віці роботу знайти важко. А торгівля у такій ятці дає хороший прибуток. І головне - абсолютно законно.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Міський магазин" у столиці нараховує 500 палаток. Найбільша їх кількість знаходиться в Деснянському районі - 112, трохи менше в Дніпровському - 106. Найменша кількість в Подольському - 15, а в Голосіївському - та Печерському по 30. В інших районах столиці кількість варіюється від 30 до 75.

Директор КП "Міський магазин" впенений, що завдяки цьому можна буде завадити розміщенню на вулицях Києва незаконних об'єктів сезонної торгівлі. Окрім того, за угодою з функціональним призначенням "безалкогольні напої та морозиво" комунальне підприємство платить в бюджет Києва.

Мешканці столиці проявляють своє незадоволення з цього приводу. Блогер Олександр Барабошко опублікував на своїй сторінці у Facebook фотоі написав: "Добре, що у Києві почали демонтувати МАФи, щоб на їхнє місце поставити такі ж жахливі, але офіційні." Читачі блогера підтримали і написали, що торгівельні майданчики виглядають жахливо, ніби повертають нас в СРСР. Прокоментував пост і директор "Міського магазину" Андрій Андрущенко. Він зазначив, що палатки сезоннфі. І 15 жовтня вони зникнуть зі столичних вулиць до наступного сезону.

Нагадаємо, що Київ продовжує активну боротьбу з масовими торгівельними майданчиками.

Як повідомляв раніше Знай.ua Як виглядає Вокзальна площа Києва після "визволення" від МАФів

Як писав Знай. ua Київські комунальники по-звірячому трощать МАФи (фото)

Раніше на Знай.ua В Україні офіційно заборонили МАФи та рекламу на тротуарах