У селі Софіївська Борщагівка Київської області правоохоронці оштрафували родину, яка зробила зауваження про використання російської мови співробітниками поліції в День Незалежності.

Про це повідомляє портал "Obozrevatel"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Штраф за вимогу спілкуватися українською мовою. Сьогодні в селі Софіївська Борщагівка поліцейські зупинили наше авто за порушення правил. Лейтенант поліції Дейнеко Олеся Леонідівна знайомила з вмістом порушення, з нашими правами і т. п. російською мовою. На моє зауваження про російську мову в День Незалежності, правоохоронець збільшила очі, розлютилася. "Я хотіла відпустити вас, зробити тільки попередження, але тепер заплатите штраф і подякуйте за це свою дружину (на вимогу спілкуватися українською)", – зазначено в повідомленні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також в мережі додали, що дзвонили на гарячу лінію патрульної поліції. Скаргу на лейтенанта Дейнеко прийняли.

Нагадаємо, що у Києві, в ТЦ "Аркадія", в одному з закладів громадського харчування, відмовилися обслуговувати клієнта через те, що він вимагав говорити з ним українською мовою.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в одному з супермаркетів Харкова стався конфлікт через українську мову.

Також портал "Знай.uа" писав, що ексбійцеві батальйону "Донбас" і волонтеру Миколі Ворошнову почали погрожувати в супермаркеті АТБ біля метро "Лівобережна".