Завтра, 24 серпня, в Києві відбудуться урочисті заходи до Дня незалежності України. Заплановано проведення Маршу гідності, Маршу захисників України, а також різноманітні розваги для киян і гостей міста. Де і як найкраще провести цей день у столиці?

Для початку варто відвідати Марш гідності, яким у цьому році вирішили замінити традиційний військовий парад. Над постановкою маршу доручили працювати українському режисеру і кліпмейкеру Алану Бадоєву.

На місці вшанування пам'яті загиблих Героїв Небесної Сотні біля Хреста проведуть молебень та пам'ятну церемонію, під час якої пролунають сто ударів у дзвін, що символізують звук сердець полеглих за волю України.

В заході будуть брати участь сім'ї загиблих Героїв України, ветерани АТО і родина президента Володимира Зеленського.

Ті ветерани АТО, яким запропоновані Зеленським зміни у святкуванні не за смаком, проведуть свій парад. Вони зберуться у парку імені Тараса Шевченка о 8:00 ранку, сформують колону і строєм пройдуть Хрещатиком. О 10:20 вони планують бути на Майдані Незалежності, щоб виконати гімн України. Після 12:00 вони планують відвідати молебень за загиблими на Михайлівській площі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім поминальних і офіційних заходів, у Києві заплановані також розваги: з 9:00 до 13:00 пройде «Забіг у вишиванках» на Русанівській і Дніпровській набережних.

На Співочому полі відкрили виставку квітів, присвячену відомим українським спортсменам.

На Хрещатику проведуть соціальний фестиваль «Карта мрії», етнофестиваль «Етнічний віночок» і акцію «Україна єдина».

Перед Національним музеєм історії України відбудеться концерт «Класик пікнік. Українська поема», початок – в 19:00.

На алеї Слави 23, 24 і 25 серпня пройде виставка ретро-автомобілів.

Варто пам'ятати, що рух автомобільного транспорту в святкові дні в місці проведення заходів буде обмежено.

Станції метро на Хрещатику і Майдані Незалежності тимчасово закриють до закінчення заходів. На станціях «Площа Льва Толстого», «Олімпійська», «Палац спорту» введуть обмеження на вхід у зв'язку з проведенням на стадіоні НСК «Олимпійский» футбольного матчу між командами «Динамо» і «Олімпік» (Донецьк).

Нагадаємо, раніше День незалежності України 2019: найкращі поздоровлення у віршах.

Також Знай.uа писав про День незалежності України 2019: коли буде і повна афіша заходів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у Зеленського приготували українцям неймовірний сюрприз, міняємо плани.