На просторах інтернету з’явилися фотографії червоного корпусу КНУ імені Шевченка, на яких стало помітно, що фасад будівлі стає білого кольору. Окрім того, це можна помітити, проходячи повз. З цього приводу у мешканців столиці виникло питання, чи справді візитна картка міста змінить свій головний, червоний колір.

Проте, такий колір лише тимчасове явище. Про це стало відомо з коментарів працівників університету.

Зазначимо, що на фасад будівлі наносять не фарбу, а один із шарів штукатурки. Такі роботи проводяться для того, аби поверхня була гладенькою і червона фарба лягала легко і рівно. Після закінчення підготовчих робіт корпус знову стане червоним. Окрім того, адміністрація навчального закладу у цьому році планує відреставрувати дах та фасад будівлі.

Цікаво те, що головний корпус КНУ, який визнано пам’яткою архітектури національного значення спочатку фарбували в білий колір. Лише через деякий час його все ж перефарбували в червоний.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У 2018 році почалися розмови про перефарбування корпусу в інший колір. У мережі стали говорити, що будівля буде жовтою. Однак адміністрація закладу це заперечила.

Як повідомляв раніше Знай.ua Найпопулярніші серед абітурієнтів: які українські вузи потрапили у топ-5

Як писав Знай. ua Сотні студентів в небезпеці: невідомі захопили престижний університет України

Раніше на Знай.ua Відомий Харківський вуз обчистили іноземці: "налікували" на мільйони, скандальні подробиці