Мустафа Джемілєв, лідер кримських татар і народний депутат України, повідомляє, що в Печерському районі Києва можуть побудувати нову мечеть. Одна в Києві вже є на Татарці - "Ар-Рахма", але в неї всі віруючі вже не можуть поміститися.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми вже працюємо над проектом та ескізами нової мечеті. До цього довго шукали землю - вільних ділянок в Києві немає. В результаті нам її подарував відомий український бізнесмен. Це ділянка недалеко від ТРЦ Ocean Plaza, - розповів Джемілєв. - Поки остаточно не вирішено, якою буде будівля. Ми хотіли побудувати її великою, на 7—8 тисяч чоловік, але зараз обговорюється мечеть на 3 тисячі віруючих. Коли буде доопрацьований і затверджений проект, ми хочемо запросити на закладку першого каменя президентів України і Туреччини, мечеть буде будуватися за кошти Турецької Республіки".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Збираються побудувати поруч з мечеттю навчальний заклад, адміністративні будівлі і приміщення для духовного управління.

"Назви для мечеті ще не придумали. Я сподіваюся, що її можна буде побудувати за 1—2 роки", - говорить Джемілєв виданню "Сьогодні".

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрівся з кримськотатарськими лідерами.

Також Знай.uа писав, що Зеленський жорстко притиснув Луценка до стінки, діватися нікуди.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що подружку Садового підловили на мерзенної схемою, "дарувала" землю обраним.