Радницю голови Дарницької районної державної адміністрації затримали під час отримання 650 тис. грн. Вона, користуючись своїм службовим становищем, допомагала приватному підприємству у перемозі на тендерах, які проводить РДА.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спецоперація по затриманню чиновниці пройшла у п'ятницю, 19 липня. Разом із жінкою затримали й чоловіка, який передавав гроші.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Як установлено слідством, затримана службова особа, вступивши у змову з іншими посадовцями Дарницької РДА, утворила корупційну схему отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг та створення сприятливих умов для перемоги в процедурах закупівель, які проводяться Дарницькою РДА за державні кошти", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

У прокуратурі зазначили, що радниця голови РДА контролювала безперешкодний переказ бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватних підприємств. Документування її злочинів тривало декілька місяців. Кошти були вилучені в іноземній валюті. Зокрема, прокуратора заявила про 60 тис. доларів США та 1160 Євро.

За результатами слідчих дій посадовій особі РДА повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданого їй службового становища за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі) КК України, а керівнику комерційної структури – за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Зараз прокуратора готує клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів радниці Дарницької РДА.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці вірять у "Слугу народу" Зеленського і "Голос" Вакарчука, а Порошенка втомилися бачити в Раді.

Також портал Знай.ua писав Зеленський за кермом Tesla терміново звернувся до українців.