Мешканці Яготина Київської області знесли пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову.

Про це повідомляє активіст Вадим Поздняков на своїй сторінці у Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами активіста Вадима Позднякова, підготовка до демонтажу пам’ятника була близько року, впродовж цього періоду активісти оформляли необхідні документи від різних інстанцій.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Сьогодні (16 липня) у м. Яготин було демонтовано погруддя Жукову. Ми більше року займались паперовим футболом із багатьма інстанціями і врешті-решт результат є. Жукова – нема і офіційним методом. Те саме буде і з Харківським. Він наступний", – написав Поздняков у соцмережі.

Нагадаємо, що у Харкові більше сотні людей вийшли на акцію протесту під відновленим бюстом Жукова. Люди вимагають прибрати його. Активісти кричали слова "Ні рекомунізації", "Маршалу смерті місце на цвинтарі історії", "Жуків кат, а не герой!".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", депутати Харківської міськради та облради Ігор Черняк та Дмитро Булах збираються через суд домогтись касувати рішення про повернення одному із проспектів Харкова імені радянського маршала Жукова.

Також портал "Знай.ua" писав, що таблички з назвою харківського проспекту Жукова, встановлені вчора ввечері, сьогодні зникли.