В ніч з 16 на 17 липня у небі над Києвом можна було спостерігати місячне затемнення, яке тривало три години. Затемнення почалося о 23:01 і закінчилося о 2:00, повним сходженням тіні.

Про це повідомляє портал "Информатор"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Розгледіти його можна було неозброєним оком, але кращий ефект дає наявність хорошої техніки і штатива.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Подивитися на місячне затемнення вийшли люди в різних районах столиці.

Краще видно було ближче до опівночі, коли місяць потрапив під тінь на третину. Найактивнішу фазу можна було спостерігати о 00:30, коли під впливом темряви поверхня місяця набувала червоний відтінок.

На цей раз такий ефект під час затемнення не було видно без потужної оптики. Однак і так рідкісне явище зробило цю ніч особливою. Деякі люди зупинялися на вулицях і виходили помріяти, дивлячись на боротьбу світлих і темних сил в небі.

Нагадаємо, що в ніч на 17 липня відбудеться рідкісне космічне явище - місячне затемнення. Затемнення буде частковим, однак тінь Землі закриє Місяць на 65% в максимальній фазі.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", рідкісне повне сонячне затемнення вдалося сфотографувати китайському супутнику і погодному супутнику з NASA.

Також портал "Знай.uа" писав, що в цьому році в липні відбудеться одразу два унікальних явища - повне сонячне затемнення та часткове місячне затемнення.