На Синьому озері у Києві почалась довгоочікувана очистка водойми.

Про це повідомляє портал "Ne24wS"

Читай Знай.uа в оновленому чату Viber! Приєднуйтесь!

"З 2015 року я, Юрій Дідовець, за дорученням моїх виборців б’юся за очистку Синього озера. І чотири роки навіть з повноваженнями депутата Київради, спираючись на підтримку всіх без виключення мешканців Виноградаря, я не можу добитися від комунального підприємства "Плесо" виконання ними їх прямого обов’язку з підтримки в належному стані водойм Києва!", - підкреслив кандидат у депутати до Верховної Ради Юрій Дідовець.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, озеро пересихає та зростає та діти змушені порпатися в болоті.

Geplaatst door Yuriy Didovets op Zondag 14 juli 2019

"Створено безліч формальних та неформальних перешкод для проведення таких робіт. За останні роки фактично ліквідовано всі дрібні фірми, які надавали послуги з очистки малих водойм. Мета – штучно підвищити вартість піску на ринку", - зазначив кандидат у депутати.

Також він додав, що з цієї схеми "годуються" корумповані співробітники правоохоронних органів, не менш корумповані "екологічні активісти" та чиновники.

"Конкретно щодо Синього озера під моїм тиском вже були виділені гроші на проект очистки та на саму очистку. Але бюрократична тяганина дає можливість КП "Плесо" відтягувати з року в рік початок робіт. Натомість співробітники "Плесо" займаються невластивим напівкримінальним бізнесом з надання послуг з організації "шашликів" та іншого дозвілля: приторговують дровами, браконьєрським способом здобутими у Виноградарському лісі, надають в оренду мангали тощо", - підкреслив Юрій Дідовець.

Також він додав, що як тільки було прийнято таке рішення і доставлений на озеро землесосний снаряд для очистки дна нашого озера від мулу та розчистки джерел, одразу посипались погрози від прокуратури про порушення кримінального провадження через нібито "самовільне видобування піску", від поліції про арешт всієї техніки, залученої до чистки озера, а також пряма погроза мені, як депутату Київради, про притягнення до кримінальної відповідальності за "самоуправство" в разі, якщо роботи з очищення Синього озера почнуться.

Нагадаємо, що 17-річний мешканець Кропивницького Руслан Коптєв створив спеціальний пристрій для очищення водойм від легкого сміття.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", більшість столичних річок опинилися під загрозою знищення – береги буквально завалені промисловими відходами, а у воду регулярно зливають нечистоти.

Також портал "Знай.ua" писав, що одне з найчистіших столичних столичних озер "Сонячне" з кожним роком все більше забруднюється.