12 липня у Києві ранок буде безхмарним, але вже у середині дня погода зміниться та буде похмурою до самого вечора. Вдень буде дощ, але він припиниться до вечора.

Про це повідомляє погодний сайт "Sinoptik"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що 12 липня відзначається день пам'яті славних і всехвальних першоверховних святих апостолів Петра і Павла. Цей день вважається верхівкою літа. Наші пращури помітили, якщо ясно на Петрів день, значить, рік буде хорошим, а якщо будуть дощі, тоді 40 днів ще буде негода.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Найчастіше цей день сухий, спекотний, світлий. З цього приводу існувала приказка: "Петро-Павло спеку додали". Якщо зозуля кує після Петрового дня, то, значить, літо буде хороше, довге і сніг нескоро випаде.

Нагадаємо, що у п'ятницю в Україні по всій території пройдуть дощі з грозами. Крім того, ще на кілька градусів знизиться на Заході, але в інших частинах літня прохолода залишиться на тому ж рівні.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", до кінця тижня в Україні очікується прохолодна погода з дощами і грозами. Погода на вихідних особливо не покращиться, тільки 13 липня буде більше сонця.

Також портал "Знай.uа" писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван у середу, 10 липня, випав сніг з дощем.