Віталій Кличко, мер Киева, ділиться враженням після зустрічі з Володимиром Зеленським. Президент України підтвердив чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

Кличко обурено коментує, що таке рішення: позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича, які призведуть до відсутності самоврядування в столиці. Такої моделі управління немає у жодному місті Європи. "Коли мер виконує декоративну функцію, а містом управляє призначена зверху людина, яку кияни не обирають, яка, відповідно, перед громадою не несе жодних зобов'язань", - заявив Кличко.

Також мер Києва наполягає: якщо потрібно мати "свою людину" - нехай пройдуть дострокові вибори, щоб кияни самостійно змогли обрати, кому довірятимуть.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що у Києві набуло чинності обмеження в'їзду для вантажного транспорту.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Києві місцевий мешканець закликав владу ввести плату за в`їзд до столиці.

Також портал "Знай.uа" писав, що президент України Володимир Зеленський підписав важливий указ в системі освіти.