У Києві місцевий мешканець закликав владу ввести плату за в`їзд до столиці. Петицію вже зареєстрували і вона вже збирає підписи.

Про це повідомляє портал "Сегодня"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На думку автора ідеї Андрія Кроленко, таке нововведення розвантажить Київ від заторів, і поліпшить екологічну обстановку в столиці. З кожної машини, яка в'їжджає до Києва з іншої області, пропонують брати близько 100 гривень. За 500 гривень Андрій пропонує дозволяти їздити столицею цілий місяць.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Яка картина зараз в Києві? Ми займаємо 13 місце в світі по заторах і важкій екологічній обстановці. Я розумію, що важко буде отримати підтримку від людей з цього приводу. І люди завжди в нас не готові до таких ідей, коли потрібно платити гроші. Але це дискусійна тема, потрібно знайти рішення, яке задовольнило б усіх", – додав автор петиції.

Ідею підтримав і блогер Влад Антонов. Але він радить брати гроші за в'їзд не до Києва, а до його центру.

"Цю ідею потрібно обговорювати, тому що може з'явиться і корупційна складова. По-перше, будуть продавати якісь талони безлімітні на в'їзд в центр, ну і по-друге, до центру ведуть сотні доріг, навіть через двори. Тому потрібно придумати, як буде виглядати така система", – каже Антонов.

Варто відзначити, що петиція поки набрала всього лише близько 80 підписів з необхідних 10 тисяч.

Нагадаємо, що у Києві набуло чинності обмеження в'їзду для вантажного транспорту.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", влада Венеції зробила в'їзд до туристичного центру платним.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні стартує посилений контроль за дотриманням правил дорожнього руху.