Сьогодні, 28 червня, в Києві і по всій Україні відзначається свято головного документа країни - День Конституції.

Про це повідомляє портал "Информатор"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На День Конституції українці відпочивають три дні, нічого не доведеться відпрацьовувати.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На довгих вихідних можна буде відвідати виставковий проект "Століття незламних". Ця подія відбудеться прямо на Майдані Незалежності.

Також 28 червня буде церемонія покладання квітів до пам'ятника гетьману Пилипу Орлику, а також планується покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним історичним діячам українського державотворення у всіх районах Києва. В цей же день організують пішохідну екскурсію "Володимирський шлях Михайла Грушевського".

Крім того, до Дня Конституції, 20 червня відкрилася фотовиставка в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця", яка працюватиме до 2 липня.

Також відомо, що з 26 по 30 червня пройдуть покази науково-пізнавальних фільмів "Історія прав людини", "Молодь за права людини" у дитячих спеціалізованих кінотеатрах "Старт", "Факел", "Промінь".

Організован також перегляд кінофільмів "Історія української Конституції", "Прийняття Конституції України", "Пилип Орлик".

Що стосується погоди на п'ятницю, метеорологи обіцяють дощі, аж до грози. Але всі три вихідних дні температура не підніметься вище 22 градусів тепла.

Варто відзначити, що з 28 по 30 червня включно (п'ятниця-неділя) банки працювати не будуть. Більшість відділень "Укрпошти" будуть закриті, а служба "ІнТайм" взагалі закриється на 28 червня, але в останніх державних поштових відділеннях та у відділеннях "Нової Пошти" приймуть чи видадуть посилку.

А "Укрзалізниця" у цьому році знову підготувала відразу кілька додаткових поїздів по найбільш популярним напрямкам.

Нагадаємо, що День Конституції об'єднує собою цілу націю, всю Україну. Є прекрасна можливість привітати своїх рідних, близьких і колег з цим великим святом.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", День Конституції відзначають завжди в п'ятницю на 19-й день після П'ятидесятниці і на 8-й день після свята Тіла і Крові Христових.

Також портал "Знай.uа" писав, що у День Конституції мають відбутися урочисті заходи в Києві і інших населених пунктах за участю представників органів виконавчої влади.