Нові вагони метро для метрополітену в Києві можуть поступити у 2020 році.

Про це повідомляє портал "Ліга.Бизнес"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Дмитро Давтян розповів, що закупити новий рухомий склад планують за кредитні кошти ЄБРР. Підписання договору, за словами Давтяна, може відбутися в найближчі три місяці. У такому випадку, вже до кінця наступного року, метрополітен почне отримувати нові вагони.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Ми дуже добре розуміємо, що рухомий склад, який сьогодні є, знаходиться у зношеному стані. У нас були труднощі - арештовані рахунки. Але зараз ситуація вирішилася і ми вже перебуваємо в тому стані, коли ми можемо заново залучати фінансування, щоб закуповувати нову техніку", - зазначив Давтян.

Також з'ясувалося, що Київ планує позичити у ЄБРР 180 млн євро, щоб, крім вагонів метро, закупити трамваї, а також провести реконструкцію мосту Метро і трамвайної лінії на Контрактовій площі.

Нагадаємо, що незабаром з Дніпра в Єгипет доставлять два нових українських трамвая. Також в компанії "Татра-Південь" розповіли, що через два тижні можливо буде готовий до відправки п'ятий трамвай.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у харківському метрополітені введено нові, річні інтервали між парафіями на станції поїздів.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Одесі з'явився новенький трамвай на маршрутах №5 і 28.