У четвер, 20 червня, у Києві молодого хлопця затримали люди у формі просто біля станції метро "Житомирська".

Про це повідомляє затриманий хлопець Богдан Дар на своїй сторінці у Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Його попросили показати паспорт, потім забрали документи і заявили, що він "повинен йти до армії".

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"З адвокатом не говорять, документи не дають сфоткати. Зараз сказали, що повезуть на медкомісію. Друзі, допоможіть!" – звернувся він у соцмережі.

За його словами, у нього вийшло зв'язатися з адвокатом, який порадив йому звернутися в поліцію і заявити про викрадення військовими. Богдана привезли в Святошинський районний військкомат.

Богдан Дар додав, що в нього є довідка про непридатність до служби в армії, але люди, які його затримали, не хотіли її перевіряти і наполягали на проходження медкомісії.

Коли затриманий намагався зняти на відео те, що відбувається, з будівлі військкомату вийшла жінка, яка заборонила йому це робити "на режимному підприємстві".

Близько 9:30 Богдан написав, що його відпустили з військкомату. Він розповів, що туди за його викликом приїхала поліція, у присутності яких військові намагалися довести, що Дар прийшов до них добровільно.

Нагадаємо, що у Харкові триває "полювання" на молодих хлопців призовного віку, яких силою відправляють у військкомати.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", до фінішу весняного призову в Збройні сили України та інші військові формування, залишилися лічені тижні.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Харкові продовжує розпалюватися скандал, викликаний незаконними діями представників місцевих військкоматів.