У Києві вже з'явились перші соковиті кавуни, але їх вартість вражає. Відомо, що за кілограм смачнющої ягоди поки просять майже 30 гривень.

Про це повідомляє портал "Depo.Київ"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також варто підкреслити, що у деяких мережевих магазинах вже продають кавуни. Вони досить великі та продають їх майже по 30 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Враховуючи, що вага кавуна складає близько шести-семи кілограмів, то його повна вартість складатиме майже 200 гривень.

Але особливо поспішати з покупкою найперших кавунів і динь все ж не варто. Медики нагадують, що ранні партії баштанних можуть бути перевантажені нітратами і барвниками, і це принесе тільки шкоду організму.

Нагадаємо, що середня українська родина, як і раніше, витрачає на продукти близько 50% своїх зарплат. І хоча Держстат заявляє про збільшення середньої зарплатні в Україні, але інфляція майже не відстає від зростання цін на продукти.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", у травні 2019 року продовольчі товари різко зросли в ціні. Якщо зібрати дані, то можна побачити, що згідно з підрахунками облуправління статистики, ціни зросли на 0,6%.

Також портал "Знай.ua" писав, що уже восени в Україні різко подорожчають гречка і хліб. Ціна може вирости на 20-30% через проблеми з урожаєм, також ціни на горілку підскочать щонайменше до 100 гривень за пляшку.