У п'ятницю, 7 червня, в Києві кілька сотень людей перекрили одну з центральних вулиць міста.

Близько 20:00 активісти перекрили вулицю Велику Васильківську біля площі Льва Толстого – саме тут знаходиться кінотеатр "Київ". Люди стверджують, що зібралися тут, щоб не допустити "рейдерського захоплення" будівлі. Про це повідомляє кореспондент "Страны" з місця подій.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначається, що наразі присутніх не сформулювали якихось чітких вимог. Також в масовці немає явних лідерів. Як довго будуть стояти – активісти теж не пояснюють.

Активісти заявляють, що зібралися виступили проти київської влади, яка хоче незаконно відібрати кінотеатр в орендаря.

"Київська влада хоче віджати такими методами кінотеатр. Ми проти. Всі ці тітушки, муніципальна варта. Вони повинні піти, а всі питання з орендою повинні вирішуватися за законом", - розповів один з активістів.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто зазначити, що 7 червня, в будівлі кінотеатру проводилася інвентаризація. Відповідальними за її проведення виступили співробітники Департаменту комунальної власності Києва і балансоутримувач кінотеатру - комунальне підприємство "Київкінофільм".

Однак в ЗМІ повідомили про силове захоплення. Також начальник Головного управління Нацполіціі Києва Андрій Крищенко підтвердив в прямому ефірі одного з українських телеканалів інформацію про затримання десятка людей.

Нагадаємо, активісти підпалили шини під резиденцією екс-президента України Петра Порошенка

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові проходить безстрокова акція протесту "Не дамо Садовому деребанити Львів"

Також Знай.ua писав, сотні українців прийшли з акцією протесту до Кличка