Легендарный спортсмен и мэр Киева Виталий Кличко обратился к украинцам с важными новостями. Он заявил о демонтаже советских памятников.

Соответствующий пост Виталий Кличко разместил в своем Telegram-канале.

«Друзі! Сьогодні розпочали демонтаж та ввечері плануємо його завершити - прибираємо бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в центрі столиці 1982 «на ознаменування воз’єднання України з росією». Своє ставлення до України росія «ознаменувала» варварським прагненням знищити нашу державу та мирних українців. 8 метрів металу так званої «дружби двох народів» демонтуємо. І що символічно - коли скульптуру намагалися підійняти краном, відпала голова у російського робітника… Другу скульптурну композицію, встановлену поруч, закриємо опоряджувальними матеріалами і теж згодом розберемо. Оскільки там складніша процедура і це займе більше часу. А до того її можна буде використовувати як простір для експозицій», - обратился к украинцам мэр Киева.

Кроме этого, Виталий Кличко сообщил, что работа над демонтажем еще не закончились.

Популярные статьи сейчас
Свет будут отключать на 6 часов, а об отоплении зимой и не мечтайте: украинцев серьезно предупредили Готовьте кошельки: сколько придется платить за электричество и газ с 1 мая Штрафы от 3,5 тысячи гривен: "Газсети" предупредили владельцев газовых плит и колонок Украинцам 60+ предоставят денежную помощь, можно пригласить родных: как подать заявку
Показать еще

«Арку ж з титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапору. Я підписав і подам проект рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу. Загалом плануємо демонтувати в столиці ще близько 60 пам’ятників, барельєфів, знаків, пов’язаних з радянщиною і росією. На перейменування складений і список з понад 460 вулиць, об‘єктів. Він оприлюднений на сайті КМДА. І до 1 травня триватиме обговорення з киянами», - продолжил мэр столицы Украины.