Побутові споживачі "блакитного палива" можуть отримати значний штраф від свого оператора ГРМ. Про причини та суми санкцій, розповіли на facebook-сторінці Дніпровської філії "Газмережі".

Газовики нагадують, що за незаконні дії з метою заощадити на блакитному паливі споживачі можуть отримати величезні штрафи. Наприклад, карають за незаконні врізання, втручання у роботу лічильників, самовільне відновлення газопостачання.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"В залежності від виявленого виду порушень розмір нарахувань за необліковане споживання газу може коливатися від 3,5 тис грн до 500 тис грн", - йдеться у повідомленні.

Такий штраф заплатять особи, які визнають провину. Якщо споживач відмовиться визнавати порушення, то справу буде передано до суду і потім доведеться платити більше.

Популярні новини зараз
У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання Ціна на електроенергію зросте на 25%: хто відчує різницю "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

"Якщо ж клієнт не визнає своєї провини та відмовляється компенсувати заподіяні збитки, питання про їх стягнення вирішується у судовому порядку. При цьому за рішенням суду на користь газорозподільного підприємства споживачу-порушнику доведеться сплатити також судові витрати", - попереджають газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можете втратити гроші: "Газмережі" попередили щодо оплати "другої" платіжки.

Також наш портал інформував, "Газмережі" попередили власників газових колонок та котлів: ігнорувати не можна.

Крім того, ми писали, "Нафтогаз" попередив українців про зміни: хто отримає нові платіжки.