В Україні фіксується різке зростання цін на тепличні огірки та помідори. Водночас болгарський перець активно дешевшає. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Пропозиція тепличного огірка на внутрішньому ринку скоротилася, але при цьому попит залишається досить високим. Це спричинило зростання цін на продукцію.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Тепличні комбінати почали відвантажувати огірки по 45-60 гривень за кілограм, що загалом на 35% дорожче, ніж тижнем раніше. Таким чином, вартість овочів стала найвищою за останні 7 років.

Аналітики наголошують, що в середині вересня тепличний огірок в українських господарствах коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Швидше за все, цінники на овоч продовжать зростати.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на помідори та перець

У супермаркетах спостерігається дуже активне зростання цін на помідори. Середня вартість червоних помідорів збільшилася з 59,69 до 77,96 гривні за кілограм. Рожеві помідори злетіли у ціні майже на 26 гривень – до 79,90 гривні за кіло. Помідори сливка додали у вартості менше ніж 2 гривні й в середньому продаються по 55,67 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Більшість торгових мереж значно знизилися ціни на болгарський перець. Середня вартість продукту впала зі 149,94 до 104,12 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясні продукти вже розкіш: бекон, буженина та яловичина стануть фатальним ударом для гаманця.

Також наш портал інформував, у холодильнику миша повіситься: базові продукти подорожчають на 30%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, філе по 167 гривень, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину.