Для деяких українців тарифний зашморг затягнеться ще сильніше, оскільки витрати на комуналку збільшаться.

Готуватися до нового підвищення тарифів потрібно жителям Тростянця, що в Сумській області. Місцеве комунальне підприємство підвищує ціни на воду та каналізацію, повідомляється на сайті міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення планують встановити для трьох категорій: населення, бюджетних організацій та інших споживачів. Перерахунок проведуть через те, що тарифи, що діють, економічно застаріли.

"В умовах зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам з надання послуг з централізованого водовідведення", - пояснюють споживачам.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Як зміняться тарифи для населення:

  • централізоване водопостачання подорожчає із 40,91 до 43,13 гривні за кубометр;
  • централізоване водовідведення подорожчає з 56 до 69,10 гривні за кубометр.

Таким чином, побутовим споживачам доведеться платити за холодну воду на 5% більше, а за каналізацію - на 23%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.