В Україні очікується коливання цін на низку популярних продуктів – свинину, м'ясо птиці, яйця та молоко. Прогнозом поділилося Міністерство аграрної політики під час дискусії, організованої Центром економічної стратегії (ЦЕС).

Перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький заявив, що ціни на продукти не стоятимуть на місці, втім коливання в більшості випадків буде незначним і катастрофи не очікується.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Прогнозується, що помітно піднімуться ціни на молоко через аномальну літню спеку, яка негативно вплинула на кормові культури.

"Це вже відчувається на цінах на молоко. Там є здорожчання, є зменшення виробництва. Є такий тренд, що молоко і молочна продукція будуть впливати на інфляцію", - наголосив чиновник.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на м'ясо птиці, свинину та яйця змінюватимуться більш стриманими темпами, коливання будуть помірними.

"Попередній прогноз показує, що суттєвих змін не буде", - заявив Тарас Висоцький.

Нацбанк прогнозує прискорення споживчої інфляції до кінця 2024 року. Це означає, що продукти в магазинах найближчими місяцями дорожчатимуть швидше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економіст закликав готуватися до нових цін на їжу: які продукти будуть дорожчати.

Також наш портал інформував, бутерброд з маслом зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, філе по 167 гривень, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину.