Кабінет міністрів вирішив переглянути стару концепцію "воюй чи працюй". Прем'єр-міністр Денис Шмигаль визнав, що поточні правила не зовсім відповідають тому, що потрібне для економічного бронювання. Тому уряд вирішив змінити підхід до цього питання та працює над новою системою.

На прес-конференції 10 вересня Шмігаль розповів, що тепер Кабмін активно співпрацює з військовими та експертами, щоб покращити систему бронювання.

Новий план включає три ключові завдання: створити більше робочих місць, підвищити зарплати та повернути українців, які поїхали за кордон, назад до країни.

Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube
Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube

"Коли ми говоримо про принцип "воюй чи працюй", ми хочемо вдосконалити цей підхід до бронювання. Сьогодні ми шукаємо шлях, як вирішити три проблеми: створення додаткових робочих місць, підвищення зарплати, питання повернення українців в Україну", – зазначив Шмигаль.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще

За його словами, нова система має запобігти будь-яким зловживанням. Бронювання має бути максимально прозорим, і жодного відкупу від служби не буде. Правила повинні чітко пояснювати, за якими критеріями людина одержує відстрочку від мобілізації.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Наразі обговорюються різні моделі бронювання, включаючи сплату спеціального збору, критерії на основі зарплати та змішані підходи. Чиновники та військові працюють над тим, щоб знайти найоптимальніше рішення для цього складного завдання.

Нагадаємо, деяким українцям змінили правила відстрочки: тепер можуть мобілізувати

Раніше ми писали про те, що німецька бюрократія перетворила пошук роботи українськими лікарями-біженцями на справжнє пекло

Крім того, Знай.ua повідомляв, можна в'їжджати і виїжджати, коли заманеться: кого з військовозобов'язаних не чіпатимуть на кордоні