Надсилання повісток поштою, яке передбачено постановою Кабінету Міністрів України № 560, дозволяє швидше знаходити військовозобов'язаних громадян та оптимізує роботу військових органів. Про це під час брифінгу повідомив Роман Істомін, речник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Він зазначив, що така система допомагає залучати менше особового складу для вручення повісток, скорочуючи потребу в "піших патрулях".

Істомін підкреслив, що мобілізаційні заходи в Полтавській області проводяться відповідно до плану, і наразі відсутні "кричущі випадки". Територіальні центри продовжують працювати у звичному режимі, але процес оповіщення громадян оптимізується. Для тих, хто оновив свої персональні дані, повістка надсилається на нову адресу. У випадку, якщо оновлення даних не відбулося, повістка надсилається на адресу реєстрації, зазначену в базі даних "Оберіг".

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Інформація про те, що повістка вважається врученою навіть у разі відмови від її отримання або відсутності громадянина за місцем реєстрації, викликала особливий інтерес. За словами Істоміна, це прямо прописано у постанові № 560, що дає змогу вважати повістку врученою за будь-яких обставин.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Повістки можуть бути надані для різних цілей, зокрема для проходження медкомісії або для відправки до навчального центру. Кількість та частота надсилання повісток визначається потребами комплектування збройних сил і залежить від наявних вакансій та вимог до кандидатів.

Нагадаємо про штрафи від ТЦК: коли їх можна оскаржити

Раніше ми розповідали про конфіскацію майна ухилянтів: що буде з власністю, оформлену на дружину

Також, потрапили в реєстр – готуйтесь до найгіршого: ухилянтів попередили